søndag 24. april 2011

Påsken 2011.

Da var man hjemme fra en fin Påske tur til Tunhovd. Påsken var som alle
vet historisk sent i år , dermed var det umulig både med fiske og ski turer for de som
måtte interessere seg for det. Vel umulig å fiske er det jo ikke , det var flere som prøvde fiskelykken i tunnelvannet som kommer fra Pålsbufjorden og som lager en elv i øvre del av Tunhovd , irriterte meg en del over at spinn utstyret lå igjen hjemme , kan ikke si at jeg så det ble tatt noe fisk av de som var der , men ryktene skal ha det til at det ble tatt en på rundt 1500gr for så langt tilbake som 4 uker siden. Her er noen bilder fra "Pålsbu stryken" :



Helt klart muligheter til å få fisket her! Er forøvrig i Pålsbu stryken de fanger gangsfisken om høsten for å loppe de for rogn , og i denne brakka har mang en 10 kgs Tunhovdørret blitt "stryki" gjennom årenes løp! Ett flott kultiveringsarbeid som blir bedrevet her!!

Men så vil jeg rette noen spark i retning av :
STATKRAFT , det er vanskelig å se på hvordan dere har rasert området rundt Pålsbudammen etter at dere bygde en liten kraftstasjon der. Brua som i alle år har vært en poplær fiskeplass hvor det har blitt tatt fisk helt opp i 10 KGs klassen har dere gjerdet inn så fryktelig at det nærmest umuligjør fiske , men det er kanskje meningen??? Rekkverket har blitt 30 cm høyere og "hønsenetting" har blitt strekt mange meter forbi bruen slik at nedstigning for å kjøre fisk nå har blitt meget vanskelig!



Men det er ikke bare på denne måten dere forsøker å jage fiskerene bort fra dette område nei , på 80-90 tallet ja faktisk helt frem til rundt 2007 var det ett yndig folkeliv rundt demningen , med campingturister fra Tyskland , Nederland og Sverige og selvsagt hadde "gamlekara" sin faste plass som det alltid var morsomt å avlegge ett besøk for å høre om fisken som forsvant :) Men nå har det kommet flere "camping forbudt" skilt , og små lysninger ved vannkanten har blitt sperret med store gampestener , hvorfor??

DET SKA NAGGU ITJ BLI TELTA HER.

Og sperre av slike fine teltplasser flere hundre meter fra demningen klarer jeg ikke å se poenget med!! Gjør dere?

Og alt dette har skjedd etter at denne mini pengemaskinen ble satt opp :
Skal bli interessant å se hvor mange driftsdøgn denne kommer til å ha i 2011 , for Pålsbufjorden som dere her er avhengig av er jo tappet så hardt ned at den kommer til å bli langt fra full i år heller :
Det er langt til vann fra Pålsbudammen!

Nei , dessverre så har området rundt Pålsbudammen nå blitt til ett industriområde , hvor fiskere og campere er uønsket , en spasertur over dammen er heller ikke lov lenger. Jeg har aldri vært noen "bru fisker" men jeg syntes det er trist at det har blitt som det har blitt der , området har rett og slett blitt rasert!

Avslutter med ett lite bilde av ei flere hundre år gammel sta rot som nekter oss å glemme hvordan det en gang var! Fortsatt God påske og skitt fiske.

Ingen kommentarer: